Wereldtapas. Reserveren via 024 64 17384

Toen liep Jan Jente naar binnen en Frans Kersten en De Bruijn en Joegie die zo schoon kon zingen en Piet Vonk de kleermaker en nog een paar boeren van achter De Tol. Bij Renckens was de klare goed en werd er nooit mee geknoeid.
Uit: De Schone Ontgoocheling van Victor de Jonge pagina 12.

Al in de tijd dat de baronnenfamilie d’Osy in het kasteel woonde, de dames van Tienakker als gravinnen door het dorp liepen en voor mochten gaan in winkels en kerk, en er niet naar de buurtschappen Woord en Vormer (het huidige Wijchen Zuid) gereisd kon worden zonder gebruik te maken van het veer over De Meer, al in die tijd was op de plek waar u nu zit een horecabedrijf gevestigd. We hebben het over de tweede helft 19e eeuw.

De vader van Dorus Renckens (de hoofdpersoon uit de roman De Schone Ontgoocheling) baatte er een café en timmerwerkplaats uit. Dorus deed hetzelfde. De cognacjes schonk hij uit de fles. Het bier, afkomstig van de brouwerij op De Pas, tapte hij in de kelder.

Nee, met tapas, de hapjes uit het Middellands Zeegebied heeft dat allemaal niets te maken. Antwerpen. Verder was Dorus Renckens nooit geweest. In Antwerpen leerde hij om een nog betere vakman (timmerman) te worden dan hij al was. Want een perfectionist was Dorus wel. Een kunstenaar eigenlijk. Net als de mensen die nu op dezelfde plek waar Dorus woonde in de keuken staan. Proevend van alles wat u krijgt voorgeschoteld kunt u zich voor hetzelfde geld wanen in elk ander deel van de wereld, in plaats van hier in oud Wijchen.